Запознайте се със София – тя е от Варна, тя е пее джаз, тя е млад и успял в своята професионална област човек. И Тя каза с усмивка “да” на въпроса ми дали има желание и време да си поговорим и да разкажа за нея на вас.

На 17 май е премиерата на нейния първи джаз албум RETURN, който е авторска смесица между бос и поп.

Запознах се със София на нейно участие в клуб “Студио 21”. Прекрасният и глас и различните интерпретации на познати песни направи вечерта ми чудесен разтоварващ финал на една напрегната седмица.

София е на 37 години, израснала във Варна, влюбена в града и морето. Обича джаза от дете, той е нейната първа любов, въпреки, че се е занимавала с цигулка. Обича също поп и рок музика. С израстването на София, расте и нейният глас, което кара учителите и да я посъветват  да се занимава с оперно пеене.Така, музикалната и кариера започва като оперна певица в САЩ, където живее в един период от живота си. Когато се връща във Варна, решава да се занимава с това, което наистина обича, със своята лична музика и това е джаза.

София е почитателка на старите джаз изпълнители като Шарл Трене и Сидни Беше. Обича джаз – звука от началото на 30-те, но истински се нахъсва от Депеш Мод и Саунд Гардън.

”В града има една енергия, човек може да се чувства свободен въпреки всичко, което е и грозно, и неприятно, и трудно, защото това е малък град, с малки ресурси. Но хората са невероятно топли…поне тези, които са около мен и човек има възможност да се чувства себе си.”

—София Димитрова


София споделя мнението ми, че Варна се развива в положителна посока, културните събития са все повече и човек няма как да скучае, независимо от сезона. Варна отдавна не е просто лятна дестинация.

Ако София ви е харесала, може да научите всичко за нея и да я последвате на www.sofiadimitrova.com и https://www.facebook.com/sofia.dimi.

“Вдъхновяват ме човешките взаимоотношения и емоции, и как може да се пресъздаде усещането за място и/или емоция чрез звукове (особено синтезаторни). Шума на живота било то в град или природа, далечен разговор или дори мълчание ми звучат като песни.”

—София Димитрова


(Visited 63 times, 1 visits today)
Сподели на...