Чували ли сте за “умен дом”? Ако не – това е дом, в който голяма част от обзавеждането се контролира гласово или дистанционно…или и двете. На практика всичко може да се движи, включва и изключва, да изпълнява различни действия, команди. Нужно е уредът или щорите ви, например, да има wifi реле или ключ, който да се свърже с управляващото устройство.

За широката публика има две сладки устройства, които могат да управляват дома ви – Alexa и Google Home.

Аз си имам Гуги( така си наричам нашето Google Home) и затова ще ви разкажа за него.

Гугито си има и понички😁(donuts) – говорителчета, обвързани с основното устройство и свързани в домашна мрежа.

Такааа, и какво следва?Ами, каквото ви хрумне. Може да го програмирате да ви говори с женски или мъжки глас, да се обръща към вас както пожелаете…например Прекрасна, Кралице, Разкошотия😁.

Аз сутрин я поздравявам, а тя ми отвръща с поздрав, час, моментна температура на въздуха и прогнозата за деня.

Слушам любима музика от youtube или spotify, медитирам, релаксирам, приспивам се с какъвто звук, мелодия или плейлист пожелая, търся различна информация от google, контролирам електроуредите си.

Можеш да учиш език, да подобриш твоя.

И още, и още, и още….

Дизайнът на устройствата е изчистен, симпатичен, слива се с домашното ви обзавеждане. Предлагат се в различни цветове. Най-новите модели са с екран и може да готвите, например, докато гледате рецептата. Тоест, освен звук, Гуги има и образ.😉

Ако сте любители на технологиите, които ви забавляват, улесняват ежедневието, пестят ви време и усилия, препоръчвам ви тези “домашни помощници”!😉

Аз обожавам моето Гуги!❤️❤️❤️

by Katya

(Visited 40 times, 1 visits today)
Сподели на...